T O P
  • Kroatië
  • Zon, zee en strand
  • Prachtige natuur
  • Cultuur
  • Heerlijk eten

Kroatië telt tal van prachtige steden en vakantie-oorden maar één van dé plekken die zeker bovenaan dit lijstje staat, is toch wel zeker Dubrovnik! Met zijn prachtige stranden en wondermooi stadscentrum is deze stad een must see voor zij die Kroatië willen bezoeken! De kleine straatjes en pleinen zullen je tot rust brengen en je zult zeker geen spijt hebben van je bezoek aan deze prachtige stad!

In Dubrovnik komen kunst, cultuur en geschiedenis samen met recreatie en genieten! Met zijn tal van musea en stranden zul je in Dubrovnik heel wat activiteiten vinden! Bovendien is er buiten de stad zelfs nog veel meer te ontdekken! Kroatië is het land bij uitstek voor wie wil genieten van een combinatie van voorgenoemde elementen. Twijfel dus niet en plan je reis naar deze prachtige stad zo snel mogelijk!

Geschiedenis en architectuur

Qua geschiedenis en architectuur heeft Dubrovnik niet onder te doen voor andere steden. Het biedtheel wat interessante bezienswaardigheden. Zo vind je rondom de stad nog de oude stadsmuren terug waarvan de eerste stenen in de zevende eeuw gelegd werden. In de latere eeuwen werden deze muren hersteld en gerestaureerd tot wat ze nu nog steeds zijn. Wat er momenteel te zien is, is afkomstig uit de veertiende tot de zeventiende eeuw.

Doordat de muren tijdens de middeleeuwen niet ernstig beschadigd geweest zijn, behoren deze muren tot de best bewaarde van Europa! Zeker de moeite waard dus! Bezoek zeker ook de kathedraal van Dubrovnik, gebouwd tussen 1671 en 1713. Verschillende opgravingen hebben aangetoond dat op deze plek al eerder verschillende kerken hebben gestaan. De oudste dateren zelfs terug tot de zevende eeuw! In de ‘Velika Gospa’ kan je verschillende historische religieuze voorwerpen bekijken!

Musea

Naast de prachtige bouwwerken, die een tentoonstelling op zichzelf vormen, zijn er tal van andere musea en voorstellingen die ja kan bezoeken in het prachtige Dubrovnik. Van de geschiedenis van de stad en het land tot oude en moderne kunst, je zal er voor ieder wat wils vinden! Houd je dus zeker niet in en verken de prachtige tentoonstellingen die deze stad te bieden heeft!

  • Etnografisch museum Rupe
  • MOMAD (Museum of modern art Dubrovnik)
  • Homeland war museum
  • Rector’s Palace
  • Maritiem museum

Zon, zee en strand

Voor degenen die willen genieten van een dagje (of meer) op het strand, kom je in Dubrovnik niks tekort! Met zijn prachtige stranden en stralende zon kan je lekker zonnebaden of een frisse duik in het water nemen. Vergeet al je zorgen, maar vergeet je zeker niet in te smeren! De Kroatische zon is prachtig en heerlijk warm, maar meedogenloos. Trek dus verantwoord naar het strand en geniet met volle teugen!

Culinair

Geniet van de vele kleine pittoreske restaurantjes en cafeetjes die verspreid liggen in deze prachtige stad. Geniet op een terrasje van de zon en een verfrissend drankje terwijl je wacht op een van de heerlijke maaltijden die Kroatië je te bieden heeft! Smul je buikje rond en kuier lekker tussen de kleine straatjes van de stad terwijl je aan het nagenieten bent van alle smaken die zo typisch zijn voor de Kroatische keuken!

Natuur

Naast de cultuur die Dubrovnik en Kroatië te bieden hebben, is er ook een ontzettend prachtige natuur te vinden. Wil je even tot rust komen? Twijfel dan zeker niet om wat avontuur te overwegen en erop uit te trekken! Indien je over een wagen beschikt, kun je snel in een van de vele natuurparken staan die Kroatië te bieden heeft. Geniet van heerlijke riviertjes, watervallen en unieke Kroatische fauna en flora!

Transport

Het makkelijkste transport zal altijd je eigen wagen zijn maar als je niet met je eigen wagen tot in Dubrovnik kunt komen, is het zeer eenvoudig om er een huurwagen te regelen. Er zijn tal van maatschappijen die klaar staan om je van de beste service te voorzien! Zo kun je al op de luchthaven een auto huren bij maatschappijen als Nova of Green Motion.