T O P

De Ierse hoofdstad Dublin telt ruim 1 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Ierland. De voornaamste attractie is de vele pubs verspreid over de stad maar daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden zowel cultureel als natuurlijk! Laat het bier dus even aan de kant staan en geniet van de wonderen die deze stad te bieden heeft! Mensen die Dublin bezoeken hebben het gevoel een aantal jaar terug in de tijd te stappen en in de huidige tijd is het zeer makkelijk en goedkoop per vliegtuig te bereiken!

Ook buiten de stad kan je genieten van het prachtige Ierse landschap met zijn glooiende heuvels en tal van uitgestrekte weidelandschappen. Geniet van de rust en probeer hier en daar een glimp op te pikken van de folklore en verhalen die nog sterk leven binnen de Ierse cultuur. Luister naar de exotische klanken van het oude Gaelic en dans op de meeslepende jigs en reels om de avond te eindigen met een zeer verdiende Guinness in je favoriete pub! Dublin en Ierland zijn een must see voor iedereen. Jong en oud!

Cultuur en gebouwen

Tijdens je bezoek in Dublin zijn er een aantal plekken die je zeker niet mag missen! Zo is er de Dublin bay, een prachtige baai die aan het centrum van de stad gelegen is. Deze 10 km brede baai heeft stranden verspreid over de baai waar de rivieren Liffey en Dodder in uitmonden. Ook kan je de Millennium Spire bezichtigen: een spitse pin van wel 120 meter hoog. Dit bouwwerk dat met reflecterende eigenschappen ontwikkeld is, geeft het geheel in het donker een zeer bijzondere uitstraling.

Ook kan je in hartje Dublin het prachtige Dublin Castle gaan bezoeken. Het ligt verspreid over vierenveertig duizend vierkante meter en je zult dus de nodige tijd nodig hebben om het te verkennen! Er zijn twee musea, een aantal cafés en een aantal overheidsgebouwen verspreid over het hele grondgebied. Ook kan je enkele musea bezichtigen met onder meer het Irish Museum of Modern Art waar zowel een aantal vaste als een aantal tijdelijke voorstelling lopen. Zeker de moeite en het bezichtigen waard dus!

Rondom Dublin

Ongeveer veertig minuten rijden van Dublin vind je de werelderfgoedplaats Brú na Bóinne. Het is binnen Europa een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen uit het Megalitische tijdperk. Ouder dan de piramides van Gizeh en Stonehenge is Newgrange: een van de bekendere Neolitische graftombes ter wereld. Het is vooral beroemd door de lichtbundel die ieder jaar met de zonnewende prachtig door het dak heen schijnt. Als je over een huurauto beschikt, is deze schitterende en indrukwekkende plek zeker het bezoeken waard! Laat je terugvoeren in de tijd!

Ook kan je Kilkenny bezoeken met het prachtige Kilkenny Castle en de Black Abbey, gebouwd in de dertiende eeuw. Dit alles op 1,5 uur rijden van Dublin. Ook de Cormac’s Chapel in county Tipperary is het bezoeken waard. Hier worden achthonderd jaar oude fresco’s bewaard en hersteld. Gebouwd uit zandsteen is deze kapel te bezoeken op ongeveer 1 uur en 45 minuten rijden van Dublin. Daarnaast zijn er de prachtige tuinen, de rustieke glooiende bergen en de vele staande stenen en ruïnes te bezoeken. Het loont dus zeker om de stad even te verlaten!

Transport

Er zijn verschillende manieren om jezelf te verplaatsen in en rond de stad maar het makkelijkste en het meeste vrije manier van transport zal altijd een huurauto zijn. Als je niet tot in Dublin geraakt met je eigen auto zijn er tal van mogelijkheden om een auto te huren. Je kan deze huurbedrijven makkelijk vinden in het centrum van de stad maar ook aan de internationale luchthaven Dublin Airport. Reden genoeg dus om naar Dublin te vertrekken en het Ierland van nu en toen te ontdekken, veel plezier!